Home Crypto blogartikelen Bybit Nederland: Alles wat je moet weten

Bybit Nederland: Alles wat je moet weten

Bybit Nederland

Traden met leverage op Bybit kan via Spot / Margin (10x)

Update: Vanaf 5 maart 2024 is de derivatenhandel op Bybit gestopt voor Nederlandse gebruikers. Echter wanneer je nog steeds short en long wilt gaan met een leverage (10x), dan kan dat via spot margin. Hoe dit precies werkt leggen we je graag uit in onderstaande video’s

Let op: Om met margin te kunnen traden heb je een Unified Trading Account (UTA) upgrade nodig. Het is aan te raden om dit eerst met een klein sub-account te testen.

De nieuwe Nederlandse website is live!!!

27 maart 2024: De nieuwe website specifiek gericht op Nederlandse gebruikers Bybit.nl is live!
30 maart 2024: Duidelijke instructievideo’s zijn nu terug te vinden op deze pagina.
30 Maart 2024: Speciaal voor Nederlanders: Tijdelijk €20 gratis bij een storting van €100 via deze link.

Hoe werkt margin traden op Bybit?

Sinds 5 maart 2024 is het door nieuwe Europese regelgeving niet meer mogelijk voor Nederlandse gebruikers om derivaten te verhandelen op Bybit. Hierover zijn leden goed geïnformeerd middels een belangrijke e mail. Ook andere crypto exchanges die actief zijn in Nederland zullen hiermee te maken krijgen (naleving). Het heeft dus geen zin om te kiezen voor een andere (onbetrouwbare) exchange. Wil je short en long kunnen gaan met een maximale hefboom (leverage) van 10x, dan kan dit via de menusectie ‘trade’ -> ‘margin Trading‘ of via ‘trade – Spot Trading’. Hoe dit precies werkt, leggen wij je graag uit door middel van onderstaande instructievideo’s en een duidelijk stappenplan. 

Instructievideo’s 

Bron: Deze video’s zijn mogelijk gemaakt door Tim Grootveld (CryptoProTrader).

Video: Zo werkt spot margin traden op Bybit (deel 1)

Tijdelijke actie voor Nederlanders: Maak vandaag een account aan op Bybit.nl, stort minimaal €100 en ontvang €20 gratis.

Video: Zo werkt het instellen van een stop-loss en take profits (TP) (deel 2)

Stappenplan (Spot / margin traden met leverage)

margin bybit

Stap 1: Inloggen op het platform
Heb je nog geen account en wil je profiteren van onze speciale samenwerking? Meld je dan nu aan via onze unieke partnerlink om je aan te sluiten bij onze community en te profiteren van de tijdelijke €20 welkomstbonus.

Voorwaarden €20 welkomstbonus: Stort minimaal €100 binnen 7 dagen na het voltooien van de KYC (Know Your Customer) niveau 1 en ontvang €20.

Stap 2: Maak optioneel eerst een sub-account aan en upgrade deze  naar een Unified Trading (UTA) account.

Stap 3: Ga naar het menu “Trade -> Margin Trading of Spot Trading”.

Stap 4: Kies het handelspaar dat je wilt traden (bijvoorbeeld BTC)

Stap 5: Handel zoals je gewend bent en stel de gewenste margin in (max 10x)

margin traden handleiding

Wat is Bybit?

Bybit is een populaire crypto exchange (handelsplatform) voor cryptocurrency dat in 2018 werd gelanceerd door een team van experts op het gebied van financiën en technologie. Het platform is ontworpen om handelaren een veilige en en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden bij het verhandelen van verschillende digitale activa, waaronder Bitcoin en Ethereum. Daarnaast is het op Bybit.nl mogelijk om meer dan 900 altcoins te traden. De crypto exchange telt op dit moment meer dan 21 miljoen gebruikers en is zeer populair onder Nederlandse gebruikers.

De exchange is een leidende aanbieder en onderscheidt zich door zijn geavanceerde handelsopties en producten, waaronder spot / margin trading. Met margin trading kunnen handelaren hun koopkracht vergroten door geleend kapitaal te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om short en long te gaan met een leverage van maximaal 10x. Het op een veilige manier kunnen traden van de populairste assets en producten zijn één van de belangrijkste punten voor Nederlandse gebruikers.

De Bybit App

Of je nu onderweg bent, op het werk, of thuis op de bank zit, met de app heb je overal toegang tot de cryptomarkt. Je kunt dus waar en wanneer je maar wilt crypto posities openen en sluiten, gewoon vanaf je smartphone of tablet. Het grote voordeel van de app is de zeer gebruiksvriendelijke interface. De app is ontworpen met het oog op zowel beginnende als ervaren traders die overal toegang willen hebben tot het platform. Gebruikers hebben toegang tot real-time prijsupdates, orderboeken en handelsvolumes, waardoor ze snel kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. Wel zo prettig!

App downloaden

Is Bybit betrouwbaar voor Nederlanders?

Ja, Bybit is betrouwbaar en veilig te gebruiken in Nederland en België. Veiligheid staat bij hun centraal, met uitgebreide maatregelen om de fondsen van gebruikers te beschermen (middels cold wallets) tegen hacks en andere beveiligingsproblemen. Mede mogelijk gemaakt door Satos BV. Het handelsplatform maakt gebruik van geavanceerde encryptietechnologieën en biedt een tweestapsverificatieproces (2FA) om de integriteit van de accounts te waarborgen. Daarnaast voldoen ze aan strikte richtlijnen (naleving wet).

Waarom moet ik mij legitimeren bij het aanmaken van een account (KYC)?

Bybit Nederland streeft ernaar om een veilige en conforme handelsomgeving te bieden in overeenstemming met de geldende regelgevende vereisten binnen Nederland. Deze regelgeving vereist dat we weten wie onze klanten zijn (in het Engels bekend als Know Your Customer). Op deze manier kunnen mogelijke illegale activiteiten worden gedetecteerd en voorkomen. Bovendien biedt het ook gemak en extra veiligheid. Als je geen toegang meer hebt tot je account en daardoor niet meer kunt inloggen op het platform, maakt KYC het eenvoudiger om je account te herstellen. Er is dus minder actie vereist.

Bereikbaarheid klantenservice

Wanneer je handelt met jouw zuurverdiende geld, dan wil je bij eventuele vragen direct geholpen worden. Van een betrouwbare crypto exchange mag je dus verwachten dat dit op orde is. Zo bieden ze jou de mogelijkheid om via diverse kanalen contact op te nemen, waaronder e-mail, live chat en een uitgebreide kennisbank. Ze hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd vanwege hun snelle respons op klantvragen, met gemiddelde responstijden die concurreren met de beste in de branche. Bovendien streven ze ernaar om problemen van klanten zo snel mogelijk op te lossen, wat resulteert in een hoge mate van klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen over Bybit Nederland

Ja, short en long gaan met crypto op Bybit is nog steeds mogelijk. Je kunt het gewoon blijven gebruiken en dus nog steeds twee kanten op traden en geld verdienen, ongeacht of de prijs stijgt of daalt, zoals je gewend bent. Eventuele bestaande posities (derivaten) worden dus op 26 maart gesloten. Je posities herzien is dus verstandig.

Traden met een hefboom gaat vanaf 6 maart 2024 via de sectie “Trade -> Margin”. Door nieuwe Europese regelgeving is het verhandelen van derivaten op exchanges niet meer mogelijk in Nederland. Margin traden met een leverage van maximaal 10x is dus een uitstekend alternatief op Bybit.

Ja, Bybit blijft actief in Nederland. Het wereldwijde platform is een strategische samenwerking aangegaan Nederlandse bedrijf SATOS. Dit is de partij die diensten aanbiedt voor het wisselen van cryptocurrencies naar reguliere valuta. Je bent dus eigenlijk klant van SATOS, waardoor ze hun producten en diensten kunnen blijven aanbieden in Nederland.

Ja, Bybit is legaal in Nederland. Dankzij de samenwerking met SATOS kunnen ze de Nederlandse markt blijven bedienen. Hoewel bepaalde producten in Nederland zijn gestopt, voldoen ze aan alle richtlijnen die gelden voor Nederland en Europa.

Ja, Bybit is ook beschikbaar in het Nederlands. Op dit moment kun je de Nederlandstalige versie gebruiken via deze URL: https://www.bybit.com/nl-NL/. Vanaf 27 maart 2024 komt er zelfs een volledig Nederlandstalige website online die bereikbaar zal zijn via bybit.nl. Houd deze pagina dan ook goed in de gaten voor updates over de Nederlandstalige website.

Ja, je kunt ook zonder leverage (hefboom) traden. Dit gaat via de menusectie “Trade -> Spot Trading”.

Iedereen die op dit moment een Bybit card bezit kan deze gewoon gebruiken. Echter is het vanaf 5 maart 2024 niet meer mogelijk om een nieuwe aan te vragen voor Nederlanders.