Home Crypto blogartikelen Hoe kies ik de beste crypto exchange?

Hoe kies ik de beste crypto exchange?

crypto exchanges

Hier moet je op letten bij het kiezen van een crypto exchange

Het kiezen van de juiste crypto exchange is belangrijk wanneer je op een professionele en veilige manier wilt gaan traden met crypto. We gaan je precies uitleggen waar je op moet letten en hoe je de beste keuze maakt op het gebied van crypto exchanges.

1. Veiligheid en beveiliging van je account

Bij het kiezen van een crypto exchange moet de veiligheid en beveiliging van je account de hoogste prioriteit hebben. Een geavanceerde beveiligingsmaatregel is tweefactorauthenticatie (2FA).

Veiligheidsmaatregelen (2FA)

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een van de meest effectieve methoden om de toegang tot je account te beveiligen. Hierbij wordt naast het traditionele wachtwoord een tweede vorm van authenticatie vereist, zoals een unieke code die naar je mobiele telefoon wordt verzonden. Door 2FA te activeren, creëer je een extra beveiligingslaag, waardoor het moeilijker wordt voor kwaadwillenden om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen.

Beveiligingsproblemen uit het verleden

Heb je een crypto exchange in gedachten om te gaan gebruiken? Onderzoek dan nog even hoe ze in het verleden zijn omgegaan met eventuele beveiligingsproblemen Identificeer of er in het verleden inbreuken zijn geweest en zo ja, welke impact deze hebben gehad op gebruikers. Dit biedt inzicht in de algemene beveiligingsstandaarden van de exchange.

Hoe reageerden ze?

Niet alleen het voorkomen van beveiligingsproblemen is belangrijk, maar ook de manier waarop een crypto exchange hierop reageert. Let op de reactietijd, transparantie en effectiviteit van de genomen maatregelen nadat een incident heeft plaatsgevonden. Een snelle en duidelijke reactie is essentieel voor het behoud van vertrouwen.

2. Huidig aanbod cryptomunten

Verschillende cryptomunten bij exchange

De meeste exchanges bieden de meest gangbare cryptomunten aan, waaronder Bitcoin, Ethereum en XRP. Het is echter altijd goed om eerst te controleren of jouw favoriete cryptomunten al worden aangeboden. Niet elke cryptocurrency exchange biedt namelijk toegang tot alle digitale activa, dus het is essentieel om te controleren of jouw gewenste munten beschikbaar zijn.

Toevoegen van nieuwe cryptomunten

Een dynamische exchange voegt regelmatig nieuwe munten toe. Dit heeft voornamelijk te maken met de vraag vanuit de markt (jij en ik). Onderzoek de updatefrequentie en het proces van het toevoegen van nieuwe cryptocurrencies om te waarborgen dat je vrijwel direct toegang hebt tot (nieuwe) populaire cryptomunten.

3. Gebruiksvriendelijkheid van een crypto exchange

Wanneer je een crypto exchange wilt gaan gebruiken is het natuurlijk belangrijk dat deze eenvoudig werkt. Maar ook de beschikbaarheid van eventuele instructievideo’s op Youtube zijn wenselijk. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan is het natuurlijk prettig als hier duidelijke video’s over te vinden zijn.

Duidelijke interface

Voor beginners is een duidelijke interface (omgeving) van onschatbare waarde. Het moet gemakkelijk te begrijpen en te navigeren zijn, zonder dat gebruikers verdwalen in complexe menu’s en functies. Knoppen en opties moeten duidelijk gelabeld zijn, waardoor het voor nieuwe cryoto traders eenvoudig is om essentiële handelingen uit te voeren.

Uitlegvideo’s en handleidingen

Zoals eerder benoemd zijn duidelijke instructies met betrekking tot het gebruik van een exchange belangrijk. Naast een prettig te gebruiken interface moeten crypto exchanges educatieve hulpmiddelen aanbieden om gebruikers te begeleiden bij het begrijpen van het gebruik van hun platform.

Deze hulpmiddelen kunnen variëren van stapsgewijze handleidingen en video’s tot informatieve blogposts en webinars. Een uitgebreid educatief aanbod vergroot het vertrouwen van beginners en helpt jou om weloverwogen beslissingen te nemen.

Testomgeving om de exchange te leren kennen

Om het leerproces te vergemakkelijken, kunnen proefomgevingen of demorekeningen van onschatbare waarde zijn. Deze functionaliteit stelt beginnende crypto traders in staat om met virtueel geld te handelen en vertrouwd te raken met het platform zonder financieel risico. Het biedt een veilige ruimte om werkende strategieën te testen voordat men overgaat tot echte transacties.

Bereikbaarheid support (klantenservice)

De mogelijkheid tot contact met de klantenservice bij vragen is van groot belang, vooral voor beginners die mogelijk veel vragen hebben. Live chat, e-mailondersteuning en uitgebreide FAQ-secties kunnen het verschil maken in de gebruikerservaring. De beschikbaarheid van snelle en duidelijke ondersteuning draagt bij aan het vertrouwen van beginnende traders.

4. Vergelijk de kosten van een crypto exchange

Tarieven crypto exchange

De keuze van een crypto exchange kan een aanzienlijke impact hebben op je financiële resultaten, en daarom duiken we dieper in de diverse kostenstructuren en tarieven die je tegenkomt bij het handelen in crypto.

Handelskosten

Handelskosten variëren sterk tussen exchanges. Let op transactiekosten en vergelijk deze met andere platforms. Soms lijken lagere kosten aantrekkelijk, maar controleer ook of er verborgen kosten zijn.

Opnamekosten

Naast handelskosten kunnen opnamekosten een aanzienlijk verschil maken in jouw winst. Onderzoek de opnamekosten en bekijk of er verborgen kosten zijn, zoals inactiviteitskosten of kosten voor het gebruik van geavanceerde functies.

Opties voor stortingen en opnames

Misschien wel één van de belangrijkste punten om rekening mee te houden zijn de stortings- en opnamemogelijkheden bij een crypto exchange. Controleer of het crypto tradingsplatform verschillende opties ondersteunt, zoals bankoverschrijvingen, iDeal, Bancontact, creditcards of zelfs crypto-stortingen.

Wanneer je winst hebt gemaakt, dan wil je dit natuurlijk op een veilige en snelle manier kunnen uitbetalen. Let daarnaast ook op verwerkingstijden voor stortingen en opnames. Je wilt hier niet dagen op hoeven wachten.

5. Regelgeving en aanmeldprocedure (KYC & AML)

Kijk of de exchange voldoet aan de regelgeving die geldt voor jouw land. Regelgevende naleving is cruciaal om de integriteit van de exchange en jouw activa te beschermen. Zo dienen exchanges aan te kunnen geven wie hun klanten zijn (Know Your Customer – KYC) en dienen ze zich te houden aan witwasregels (Anti-Money Laundering – AML). Deze procedures zorgen voor een legitieme en veilige handelsomgeving.

Hoe kies Ik de juiste crypto exchange?

Exchange keuze

Je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van een goede en veilige crypto exchange. Dan is het nu tijd om snel verder te gaan met de voorwaarden waar een exchange aan moet voldoen om er ook daadwerkelijk klant te worden.

1. Controleer hun reputatie en betrouwbaarheid

De reputatie en betrouwbaarheid van een crypto exchange zijn belangrijk bij de overweging om te kiezen voor het desbetreffende partij. Waar je precies op moet letten leggen we nu aan je uit.

Gebruikersrecensies (klantbeoordelingen)

Het verzamelen van gebruikersrecensies is een waardevolle stap bij het beoordelen van de reputatie van een crypto exchange. Deze recensies, die vaak worden gepubliceerd op platforms zoals Trustpilot, Reddit of specifieke crypto-forums, bieden directe inzichten van handelaren die al ervaring hebben met de exchange. 

Door meerdere recensies te lezen, krijg je een breder perspectief op de prestaties en betrouwbaarheid van het crypto handelsplatform.

Feedback vanuit de community

Het bekijken van feedback uit de community is ook een goede manier om de betrouwbaarheid te achterhalen. Vooral op gespecialiseerde online fora zoals Bitcointalk of Reddit’s cryptocurrency-subreddits, kan een schat aan informatie opleveren.

Handelaren delen hier vaak hun ervaringen, positief of negatief, en bespreken specifieke aspecten zoals klantenservice, handelsuitvoering en beveiliging. Actieve betrokkenheid in dergelijke community stelt je in staat om direct vragen te stellen en dieper in te gaan op eventuele specifieke zorgen.

Tip: Tijdens het lezen van gebruikersrecensies en feedback is het belangrijk om aandacht te besteden aan terugkerende opmerkingen. Als bepaalde positieve of negatieve aspecten regelmatig worden genoemd, geeft dit een goede indicatie van een mogelijk probleem. Kijk specifiek naar terugkerende thema’s zoals snelheid van transacties, klantenservicekwaliteit en algemene tevredenheid.

Geloof niet zomaar alles

Alhoewel beoordelingen en reacties een goede indicatie zijn om de veiligheid en betrouwbaarheid van een crypto exchange in kaart te brengen, is het natuurlijk wel van belang om niet zomaar alles en iedereen te geloven.

Tijdens het traden van crypto komen bij de meeste mensen emoties los. Dit kunnen positieve emoties zijn, maar in de meeste gevallen zijn dit negatieve emoties. Deze negatieve gevoelens kunnen dan ook zorgen voor negatieve reacties. Probeer voor jezelf dus te bepalen of iemand een onderbouwde reactie heeft geplaatst of dat dit misschien uit frustratie is geweest.

2. Let op liquiditeit van crypto exchanges

liquiditeit crypto handelsplatform

Liquiditeit is cruciaal voor een soepele handelservaring. Kies een exchange met voldoende liquiditeit, vooral als je van plan bent om grote hoeveelheden crypto te verhandelen.

Liquiditeit betekent de mate waarin een cryptomunt snel en zonder grote prijsschommelingen kan worden gekocht of verkocht op de markt. Een cryptomunt, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, heeft doorgaans veel kopers en verkopers. Hierdoor zullen jouw koop of verkooporders ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Wil je een relatief nieuwe of niet zo’n populaire cryptomunt gaan traden, dan kun je te maken krijgen met een lage mate van liquiditeit (laag handelsvolume). Hierdoor kan het dus zijn dat jouw orders niet gevuld worden, simpelweg omdat er weinig kopers of verkopers zijn.

3. Functies en beschikbaar tools

Voor iedereen die wil gaan traden zijn geavanceerde handelsfuncties zoals stop-loss orders, limietorders en de mogelijkheid tot leverage (hefboom) van groot belang. Controleer dus altijd of de exchange die je wilt gaan gebruiken deze functies ondersteunt.

Daarnaast heb je ook de juiste tools nodig om crypto grafieken te analyseren (Tradingview). Hierbij kun je denken aan candlestick grafieken en eventuele indicatoren die jou in staat stellen om weloverwogen beslissingen te nemen.

4. Heeft de crypto exchange ook een app

Hoewel het niet wordt aangeraden om op je telefoon te traden, kan het in sommige gevallen toch wenselijk zijn om toegang te hebben tot de crypto exchange via een app. Mocht je op een bepaald moment niet achter je desktop of laptop zitten, maar wil je toch een koop of verkooporder plaatsen? Dan is een app natuurlijk wel zo prettig!

Waar moet een goede crypto app aan voldoen?

In een tijd waarin mobiliteit van essentieel belang is, speelt de kwaliteit van de mobiele app van een crypto exchange een cruciale rol in de algehele gebruikerservaring. Hier duiken we dieper in op de factoren die bepalend zijn voor een prettige mobiele handelservaring.

Eenvoudig te gebruiken voor iedereen

Een goede crypto app moet beschikken over een eenvoudig te gebruiken interface, die door iedereen gemakkelijk te begrijpen is. Zelfs voor absolute beginners zonder enige technische kennis of ervaring. Duidelijke navigatie, begrijpelijke knoppen en overzichtelijke schermen dragen bij aan een prettige gebruikerservaring.

Snelheid en prestaties

De snelheid is een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk geen mogelijke winstgevende trade missen, omdat de app het laat afweten op het gebied van snelheid of trage prestaties.

Een goed geoptimaliseerde app minimaliseert vertragingen en zorgt voor een vloeiende handelservaring.

De beveiliging van de mobiele crypto App moet op orde zijn

Aangezien mobiele apparaten vaak gevoelig zijn voor beveiligingsrisico’s, is het van cruciaal belang dat de mobiele app van een crypto exchange goede beveiligingsfuncties heeft. Dit omvat maatregelen zoals tweefactorauthenticatie (2FA) en end-to-end encryptie om de veiligheid van fondsen en persoonlijke informatie te beschermen.

Conclusie: Dit is de beste crypto exchange om te gebruiken

Bij het kiezen van een crypto exchange zijn veiligheid, reputatie, liquiditeit, gebruiksvriendelijkheid en het kunnen gebruiken van een app van essentieel belang. De crypto exchange die voldoet aan al deze voorwaarden is Bybit.nl.

Kies voor de beste crypto exchange (handelsplatform)

Je kunt het beste kiezen voor BybitHet handelsplatfom geniet van een wereldwijde populariteit met een indrukwekkend aantal van meer dan 21 miljoen geregistreerde gebruikers. Wat dit platform echt onderscheidt, is het uitgebreide aanbod van cryptocurrencies, waarbij meer dan 400 verschillende munten beschikbaar zijn.

Een opvallend kenmerk is ook de moeiteloze integratie van iDeal als betaalmethode, waardoor het platform toegankelijk is voor een breed publiek. Mede mogelijk gemaakt door Satos BV. Daarnaast hebben ze een zeer gebruiksvriendelijke mobiele app die voldoet aan alle eisen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit handelsplatform onze absolute nummer 1 is.

Leren traden banner