Vergelijk en kies de Trading Strategie die bij jou past

Swingtraden

Geschikt voor: Beginner

Een Swingtrader heeft:

Een Swingtrader wil:

Past deze strategie bij jou?

Daytraden

Geschikt voor: Gevorderd

Een Daytrader heeft:

Een Daytrader wil:

Past deze strategie bij jou?

Daytraden of Swingtraden

Wat is het verschil tussen swingtraden en daytraden?

Swingtrading is over het algemeen minder stressvol dan daytrading. Je hebt namelijk een paar dagen of weken de tijd om een bepaalde trade te voltooien. Daardoor heb je eventueel ook nog tijd voor een andere bezigheden. Dit is een groot verschil met daytrading, dat echt 24/7 aandacht vergt. Daytrading is voor de meeste crypto handelaren fulltime werk. Sterker nog, daytraders proberen er hun brood mee te verdienen. Zoals de naam al zegt houd je bij daytrading meestal één dag een bepaalde positie aan. Aan het einde van de dag sluit je hopelijk met de winst de positie.

verschil daytraden swingtraden
beginnen met swingtraden of daytraden

Kan ik beter beginnen met daytraden of swingtraden?

Als beginnend trader kun je in de meeste gevallen beter starten met swingtraden. Als swingtrader heb je meer rust, minder stress en meer tijd per trade. Een gemiddelde Swingtrade duurt weken tot maanden. Dit geeft jou voldoende rust en tijd om een trade goed te managen. Bij het daytraden start je aan het begin van de dag en ben je er aan het eind van de dag weer uit. Je maakt dus letterlijk veel meer trades in tegenstelling tot het swingtraden. Meer trades staat echter niet gelijk aan meer winst. Vaak heeft het juist een tegenoverstelde werking en kun je te maken krijgen met het overtrading.

Wat kost meer tijd: Daytraden of Swingtraden?

Daytraden kost over het algemeen meer tijd dan Swingtraden. Tijdens een daytradesessie kun je niet even wat anders gaan doen en ben je eigenlijk vastgekluisterd aan je beeldscherm totdat je de trade hebt gesloten. Daarnaast kan het voorkomen dat je in meerdere trades tegelijk zit die aan het eind van de dag gesloten moeten worden. Met Swingtraden zit je vaak weken tot maanden in één of meerdere trades tegelijk, wat je simpelweg minder tijd kost om te managen. Veel startende cryptotraders hebben gewoon een vaste baan waardoor hun beschikbare tijd schaars is. Leren swingtraden is dan ook vaak beter te combineren met een vaste baan.

Tijdsindicatie leren traden
Verschil in verdiensten daytraden en swingtraden

Verdien je meer als Daytrader of Swingtrader?

Wanneer je voor jezelf hebt besloten om te gaan starten met crypto daytraden, dan wil je hiermee natuurlijk zo snel, en zoveel mogelijk geld verdienen. Echter zullen wij het niet mooier maken dan het in werkelijkheid is. Veel mensen denken dat je alleen veel geld kunt verdienen als daytrader, terwijl het tegenovergestelde vaak het geval is. Vaak zijn het de wat langere swingtrades waarmee je het grote geld kunt verdienen. Zeker als beginner is het verstandiger om te beginnen met een klein bedrag en je vooral bezig te houden met verliesbeperking i.p.v. zoveel mogelijk winst proberen te maken. Het gaat om de procenten (%), niet om de centen (€). Leer eerst winstgevend traden door een bewezen swingtraden cursus te volgen en ga dan pas denken aan veel geld verdienen (wat absoluut mogelijk is).

Veelgestelde vragen

Met Swingtraden koop je een munt (positie) die je voor een langere periode aanhoudt (dagen, weken of zelfs maanden). Je maakt als het ware een swing van het ene punt, naar het andere punt. In de meeste gevallen maak je gebruik van de wat hogere timeframes (1 uur, 4 uur en de dagkaart). Iedere candle staat dus voor 1 uur, 4 uur of 1 dag. Voor de meeste beginnende traders is Swingtraden het meest geschikt, omdat het simpelweg meer rust en minder stress geeft. Het is daarnaast ook een stuk overzichtelijker omdat er minder ruis op de grafieken (technische analyse) te zien is. Zelf leren Swingtraden? Ontdek het leerprogramma van Doopiecash.

Swingtraden met crypto is in de basis helemaal niet moeilijk en eigenlijk door iedereen te leren. Het gaat er meer om hoeveel tijd en energie je er zelf in wilt steken om uiteindelijk een winstgevende swingtrader te worden. Ben je bereidt om te leren? Heb je genoeg discipline en kun je goed omgaan met je emoties? Dit kunnen namelijk knelpunten zijn die het swing trading moeilijk maken. Je doet er dus verstandig aan om voldoende basiskennis op te doen, een strategie te hebben en je emoties onder controle te houden. De heren van bijvoorbeeld Doopiecash hebben hier een uitstekende Swingtraden cursus voor ontwikkeld. Bij het leerprogramma swingtraden ligt de focus voornamelijk op levels interactie en prijsactie.

Laten we beginnen met de term ‘traden’ zelf. Uit onderzoek is gebleken dat er 9.6 miljoen mensen over de hele wereld online bezig zijn met traden. Daytraden, ook wel daghandelen genoemd, betekent dat je handelt in digitale valuta om winst te maken. In feite koop en verkoop je cryptocurrencies om daar uiteindelijk geld mee te verdienen. Dit doe je door in dit geval een cryptomunt te kopen wanneer het in waarde is gedaald. Vervolgens verkoop je de munt op het moment dat de deze in waarde is gestegen. Een winstgevende koop en verkoopstrategie is hierbij benodigd.

Daytraden duurt, zoals de naam al doet vermoeden, slechts 1 dag. Je koopt aan het begin van de dag een cryptomunt (positie) en zorgt ervoor dat deze aan het eind van de dag weer wordt verkocht (gesloten). Daytraden wordt doorgaans gedaan op de lagere timeframes (3 min, 5 min en 15 min ). Iedere candle binnen een grafiek staat dus voor 3, 5 of 15 minuten. Met daytraden crypto krijg je te maken met veel prijsactie wat voor veel beginnende traders als overweldigend kan worden ervaren. Echter kan het natuurlijk ook erg leuk en spannend zijn omdat je niet lang hoeft te wachten totdat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren. Er is vrijwel altijd actie!

Een daytrader is iemand die binnen 1 dag één of meerdere cryptomunten aankoopt om ze vervolgens aan het eind van de dag weer te verkopen. 

Daytraden kan erg winstgevend zijn. Sterker nog je kunt er hartstikke veel geld mee verdienen, mits je weet wat je doet. Voordat je jezelf een winstgevende cryptotrader kunt noemen ben je doorgaans 1 tot 2 jaar verder. Dit proces kan je echter versnellen door een goede day traden strategie te volgen. Hiervoor heb je tijd, discipline, motivatie en een sterke mentaliteit nodig. Ben jij vastberaden om een winstgevende trader te worden? Ga er dan voor de volle 100% voor en laat je door niemand afleiden. Je kunt het!

Je kunt daytraden met € 100. In de meeste gevallen is het zelfs verstandiger om te beginnen met een klein bedrag. In het begin ga je namelijk erg veel fouten maken en daardoor is het dus een uitstekende manier om jouw daytrading strategieen te testen. De winsten zijn voor je gevoel dan misschien niet zo hoog, maar vergeet niet dat je ook kunt verliezen. Verlies je liever € 100 of € 10.000?

Vaak kun je met een gemiddelde laptop al prima beginnen met traden. Je hoeft dus geen extreem dure laptop aan te schaffen. Vaak is een i5 processor in combinatie met 8GB RAM, 500GB harde schijf (SSD) en een goede videokaart (voor meerdere beeldschermen) al voldoende. Meer weten? Ontdek het artikel: Welke desktop of laptop om te traden.

Welke kies jij?