Home Crypto blogartikelen Top 5 veelgemaakte daytrading fouten in crypto

Top 5 veelgemaakte daytrading fouten in crypto

veelgemaakte daytrading fouten
Bespaar jezelf veel geld en voorkom deze veelgemaakte fouten in crypto daytrading. Dit zijn de grootste fouten van beginnende crypto traders.

Schrikken de risico’s en kosten van daytrading met crypto je niet af? Dan is het alsnog zeer belangrijk om je goed in te lezen. Ben je geïnteresseerd in daytrading op de cryptomarkt, lees dan elk woord van dit artikel.

Wij laten iedere fout die beginnende traders maken aan de orde komen. Ook geven wij een aantal tips om veelgemaakte fouten te voorkomen.

Fout 1: Geen plan van aanpak hebben

Wie actief is op de cryptomarkt zal snel ontdekken dat de meest voorkomende fout die handelaren maken is dat ze meegezogen worden in de emotie van het moment en daardoor uiteindelijk geld verliezen.

Dit komt mede door het feit dat er geen plan van aanpak is. Daardoor is het voor beginnende traders erg lastig om te bepalen of ze een aandeel zullen aanhouden of verkopen.

Het hebben van een uitgebreid handelsplan zal je winstgevender maken.

voorbeeld handelsplan

Wat is een handelsplan?

In een handelsplan staat de strategie waarmee je hoopt succes te boeken als trader. Sommige mensen kiezen ervoor om te investeren op de lange termijn, terwijl anderen de voorkeur geven aan daytraden crypto.

Beide vormen vergen discipline en doorzettingsvermogen. Het plan van aanpak voor je handel moet beknopt en eenvoudig zijn. Houd het kort en krachtig. In principe moet op slechts één bladzijde staan wat je moet doen bij winst of verlies. Vervolgens kun je door naar de volgende trade.

Kort samengevat kan een plan van aanpak de volgende elementen
bevatten:

• De Instap methode
• De risicobeheersingsmethode
• Het prijsdoel: hoeveel winst wil je maken met een trade?
• De exit methode: Wanneer wil je uit een trade stappen?

Verschillende criteria

Er bestaan ontzettend veel handelsplannen. Wat werkt is voor iedereen weer anders. Jouw taak is een lijst te maken met de criteria die je zult gebruiken om een beslissing te nemen als je iets ziet dat zegt: ‘nu traden!’

Dit zal je in staat stellen om een winstgevende daytrader of swingtrader te worden. Ondanks een uitgebreid plan moet je kunnen omgaan met het feit dat je nu eenmaal fouten zult maken.

De sleutel tot overleven en gedijen in dit beroep is een plan van aanpak waarmee je lang genoeg kunt overleven zodat je geld kunt verdienen. En voorkom deze veelvoorkomende fouten onder daytraders.

Fout 2: Onderkapitalisatie

Onderkapitalisatie betekent dat je niet genoeg fondsen hebt om winstgevend te handelen. Onderkapitalisatie zorgt ervoor dat handelaren winst verliezen en niet in staat zijn om al hun handelsrisico’s te dekken.

Het grootste risico van dit type handel is dat je jouw verliezen niet snel genoeg kunt dekken. Dit komt door het feit dat jouw kleine startkapitaal niet in staat is om het potentiële verlies te dekken wanneer je een foute beslissing maakt.

Fout 3: Te veel risico nemen

Een groot risico die veel traders nemen is dat ze teveel geld op het spel zetten. De meeste cryptohandelaren doen dit wanneer ze hun transacties doen zonder de markt volledig te begrijpen. Door dit te doen ontvangen ze een verkeerd signaal of begrijpen ze een bepaalde trend niet. Men zet teveel geld op het spel en loopt het risico op geldverlies. Zonde!

Fout 4: Handelen met teveel emotie

Handelen uit emotie

Een ander risico is dat crypto traders handelen met hun emoties. Het grootste gevaar is dat emoties leiden tot handelsbeslissingen waar men later spijt van krijgt (crypto fomo).

Blijf dus altijd rationeel en kalm, ook bij verliezen tijdens een bull of bear market. Je kunt dit alleen doen door precies te begrijpen wat je doet. Naarmate je de fijne kneepjes van het traden leert, zult je de discipline ontwikkelen om jouw emoties in de wachtstand te zetten wanneer dat nodig is.

Je blijft in dat geval rationeel en kalm en raakt niet in paniek bij rode cijfers op de markt. Als dat lukt kun je betere handelsbeslissingen nemen op basis van de feiten die je ziet op de grafieken.

Fout 5: Proberen alles goed te maken

Een andere fout die veel handelaren maken is dat ze alles goed proberen te maken als ze geld verliezen. In de handel moet je de feiten onder ogen zien en beseffen dat er niet zoiets is als “de beste handel van de dag”.

Je moet accepteren dat soms verliest en dat er veel andere traders op de markt zijn die wél winst maken. Je kunt nu eenmaal niet altijd goede trades maken. De winst van de een is het verlies van de ander.

Aanmelden Bybit